Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spenótos nokedli paradicsomos szósszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30-40 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 45 dkg mirelit spenót
  • 1 közepes doboz sűrített paradicsom (krémes püré)
  • 1 kis pohár tejföl
  • só
  • oregánó
  • sajt
  • cukor

Elkészítése

A lisztből, tojásokból és annyi vízből, amennyit felvesz, nokedlitésztát készítünk. A kiolvasztott spenótot belekeverjük a masszába, majd forró, sós vízben kifőzzük a nokedlit. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és kevés zsiradékon átforgatjuk, hogy jól átmelegedjen.

Közben elkészítjük a paradicsomos szószt. A paradicsomkonzervet elkeverjük a tejföl felével, sóval és oregánóval ízesítjük. Ha enyhébb, édesebb ízt szeretnénk, egy kevés cukrot is adhatunk hozzá. Az öntetet rövid ideig összeforraljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

A spenótos nokedlit tányérra szedjük, meglocsoljuk a paradicsomos szósszal, majd bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.

Tipp

A szószt gazdagíthatjuk egy kevés fokhagymával vagy bazsalikommal is, így még mediterránabb ízhatást érhetünk el. A sajtot ízlés szerint variálhatjuk: parmezánnal elegánsabb, trappistával háziasabb lesz.

https://receptneked.wps.hu/teszta/spenotos-nokedli-paradicsomos-szosszal/