Hozzávalók:
- 1 csomag (50 dkg) leveles tészta
- 50 dkg friss spenót
- 4-5 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 tojás
- só
- bors
- 1 ek kukoricaliszt
Elkészítése:
A szobahőmérsékleten kiolvasztott leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 25 x 45 cm nagyságúra. A spenótot, a paradicsomot megmossuk, lecsepegtetjük.
A spenótot szélesebb csíkokra, a paradicsomot félbe, majd karikákra szeleteljük, rászórjuk a kinyújtott tésztára, és enyhén megsózzuk, borsozzuk.
A tojásokat felverjük villával, hozzáadjuk a kukoricalisztet, az áttört fokhagymát, sózzuk, és simára keverjük. Ezt a masszát egyenletesen öntsük a zöldséges tésztára.
Előmelegített sütőben, 190°C-on 25 percig sütjük. Négyzetekre vágva tálra rakosgatva kínáljuk.
[box style=”info”]Tejes változatban használhatunk tojás helyett tejfölt, megszórhatjuk reszelt sajttal.[/box]