Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lasagne-k

Tészta félék receptjei

Spenótos-ricottás lasagne

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Lasagne: 50 dkg lasagne tészta 50 dkg spenót 25 dkg ricotta 4 gerezd fokhagyma 4 ek olívaolaj só ízlés szerint Besamel: 4 dl tej 10 dkg margarin 5 csapott ek finomliszt só ízlés szerint 1 csipet fehér bors 15 dkg sajt Elkészítése: 2 evőkanálnyi olajon megpároljuk a laskára tépkedett spenótot. Apróra zúzott fokhagymával és sóval […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2017.02.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

Lasagne:

  • 50 dkg lasagne tészta
  • 50 dkg spenót
  • 25 dkg ricotta
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint

Besamel:

  • 4 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 5 csapott ek finomliszt
  • só ízlés szerint
  • 1 csipet fehér bors
  • 15 dkg sajt


Elkészítése:

2 evőkanálnyi olajon megpároljuk a laskára tépkedett spenótot. Apróra zúzott fokhagymával és sóval ízesítjük.

Amikor megpárolódott, belekeverjük a ricottát.

Közben a margarint felhevítjük, megpirítjuk rajta a lisztet, apránként hozzáadjuk a tejet, simára keverjük a mártást.

Sózzuk-borsozzuk, a végén pedig beletesszük a reszelt sajtot.

Elkezdjük rétegezni. A tepsi alját 2 evőkanál olajjal kikenjük, beleteszünk 4 lap lasange tésztát. A mártás harmadát rásimítjuk, beborítjuk 4 db tésztalappal, rátesszük a spenótos ricotta felét.

A rétegezést még egyszer megismételjük. A felső lasange lapot megkenjük a maradék mártással, és addig sütjük, míg a teteje pirosra sül.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is