Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A spenótos-ricottás ravioli egy klasszikus olasz tésztaétel, amelyet otthon is könnyedén elkészíthetünk. A friss tészta és a lágy, fűszeres töltelék különleges párost alkot.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Kalla58
Beküldte: 2017.11.23.

Ravioli:

Töltelék:

Elkészítése

Töltelék:

A spenótot sós vízben blansírozzuk, majd leszűrjük és kihűlés után alaposan kicsavarjuk. Apróra vágjuk, ezután hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a ricottával krémesre keverjük. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.

Tészta:

A lisztet és a tojásokat összegyúrjuk, amíg kemény, rugalmas tésztát nem kapunk. Fóliába csomagolva egy órát pihentetjük. Ezután vékony lappá nyújtjuk.

Formázás:

Két tésztalapot egymás mellé helyezünk és vékonyan megkenjük vízzel. Az egyik lapot óvatosan megnyomkodjuk pogácsaszaggatóval, hogy a körök nyoma látszódjon. Ezeknek a közepére teszünk egy-egy kiskanálnyi tölteléket.

A másik lapot ráfektetjük, majd a töltelék körül lenyomkodjuk. A köröket kiszaggatjuk és a széleit szorosan összenyomjuk, hogy főzés közben ne nyíljanak szét.

Főzés és tálalás:

A raviolikat sós, forró vízben kifőzzük, majd paradicsomszósszal és reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

Tipp:

A raviolit variálhatjuk más töltelékekkel is, például gombával vagy fetával. Ha intenzívebb ízre vágyunk, a töltelékhez adhatunk szerecsendiót vagy friss bazsalikomot.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is