Elkészítése
Töltelék:
A spenótot sós vízben blansírozzuk, majd leszűrjük és kihűlés után alaposan kicsavarjuk. Apróra vágjuk, ezután hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a ricottával krémesre keverjük. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
Tészta:
A lisztet és a tojásokat összegyúrjuk, amíg kemény, rugalmas tésztát nem kapunk. Fóliába csomagolva egy órát pihentetjük. Ezután vékony lappá nyújtjuk.
Formázás:
Két tésztalapot egymás mellé helyezünk és vékonyan megkenjük vízzel. Az egyik lapot óvatosan megnyomkodjuk pogácsaszaggatóval, hogy a körök nyoma látszódjon. Ezeknek a közepére teszünk egy-egy kiskanálnyi tölteléket.
A másik lapot ráfektetjük, majd a töltelék körül lenyomkodjuk. A köröket kiszaggatjuk és a széleit szorosan összenyomjuk, hogy főzés közben ne nyíljanak szét.
Főzés és tálalás:
A raviolikat sós, forró vízben kifőzzük, majd paradicsomszósszal és reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
Tipp:
A raviolit variálhatjuk más töltelékekkel is, például gombával vagy fetával. Ha intenzívebb ízre vágyunk, a töltelékhez adhatunk szerecsendiót vagy friss bazsalikomot.

