Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spenótos-ricottás ravioli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Ravioli:

  • 2 tojás
  • 20 dkg finomliszt

Töltelék:

  • 150 g ricotta
  • 200 g spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors

Elkészítése

Töltelék:

A spenótot sós vízben blansírozzuk, majd leszűrjük és kihűlés után alaposan kicsavarjuk. Apróra vágjuk, ezután hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a ricottával krémesre keverjük. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.

Tészta:

A lisztet és a tojásokat összegyúrjuk, amíg kemény, rugalmas tésztát nem kapunk. Fóliába csomagolva egy órát pihentetjük. Ezután vékony lappá nyújtjuk.

Formázás:

Két tésztalapot egymás mellé helyezünk és vékonyan megkenjük vízzel. Az egyik lapot óvatosan megnyomkodjuk pogácsaszaggatóval, hogy a körök nyoma látszódjon. Ezeknek a közepére teszünk egy-egy kiskanálnyi tölteléket.

A másik lapot ráfektetjük, majd a töltelék körül lenyomkodjuk. A köröket kiszaggatjuk és a széleit szorosan összenyomjuk, hogy főzés közben ne nyíljanak szét.

Főzés és tálalás:

A raviolikat sós, forró vízben kifőzzük, majd paradicsomszósszal és reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

Tipp:

A raviolit variálhatjuk más töltelékekkel is, például gombával vagy fetával. Ha intenzívebb ízre vágyunk, a töltelékhez adhatunk szerecsendiót vagy friss bazsalikomot.

https://receptneked.wps.hu/teszta/spenotos-ricottas-ravioli/