Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 5 dkg margarin 50 dkg spenót (paraj) 2-3 gerezd fokhagyma 1 mokkáskanál őrölt fehér bors 1 csapott mokkáskanál őrölt szerecsendió 2 dl főzőtejszín 25 dkg bacon 50 dkg spagetti 1 teáskanál só (ízlés szerint) sajt reszelve Elkészítése: A spenótleveleket folyóvíz alatt alaposan megmossuk, a szárakat az erekkel együtt letépkedjük. Ha fagyasztott spenótot használunk, akkor […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
adamsandorarpad
Beküldte: 2016.04.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 dkg margarin
  • 50 dkg spenót (paraj)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 dl főzőtejszín
  • 25 dkg bacon
  • 50 dkg spagetti
  • 1 teáskanál só (ízlés szerint)
  • sajt reszelve


Elkészítése:

A spenótleveleket folyóvíz alatt alaposan megmossuk, a szárakat az erekkel együtt letépkedjük. Ha fagyasztott spenótot használunk, akkor a felhasználás előtt pár órával kivesszük a fagyasztóból, hogy legyen ideje kiengedni.

A szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk. Feltesszük a tészta főzéséhez szükséges vizet melegedni.

Megpucoljuk a fokhagymát és fokhagymanyomóval összepréseljük.

A spenótot a vajon megdinszteljük, majd amikor majdnem jó, a fűszereket hozzáadjuk és tovább dinszteljük.

Közben a baconból pörcöt sütünk.

Mikor a dinsztelés kész, akkor a tejszínt beleöntjük és kiforraljuk egy picit hígabbra, mint a végleges állagot szeretnénk (a kifőzött tészta felvesz még kicsit a szósz nedvességtartalmából).

Amikor a víz felforrt, a tésztát kifőzzük a csomagoláson olvasható utasítás szerint.

A megfőtt és leszűrt tésztához keverjük a spenótos szószt. A pörcöt rászórjuk a kiszedett tésztára, majd reszelt sajttal megszórjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
adamsandorarpad
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is