Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Metéltek

Stíriai metélt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A stíriai metélt egy klasszikus, kicsit ünnepibb fogás, amely egyszerre laktató és édes. A túró, a citromhéj és a vaníliás cukor frissessége különlegessé teszi, miközben a tészta puha és lágy marad. Vendégvárónak vagy családi ebéd zárásaként is tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.24.

Hozzávalók 4 főre

A tepsi kikenéséhez

Elkészítése

Az áttört túrót a liszttel, két egész tojással és egy kevés sóval összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk, majd ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Enyhén sós vízben kifőzzük a metéltet, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni.

A puha margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a két tojássárgáját, a tejfölt, a búzadarát és a reszelt citromhéjat. Beleforgatjuk a kihűlt túrós metéltet, végül óvatosan hozzákeverjük a két tojás kemény habbá vert fehérjét is.

Egy tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával megszórunk, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje.

Porcukorral meghintve, melegen vagy langyosan tálaljuk.

Tipp

Ha még különlegesebb ízt szeretnénk, mazsolát vagy apróra vágott aszalt gyümölcsöt is keverhetünk a masszába. A tetejét megszórhatjuk egy kevés fahéjas porcukorral is, így illatosabb és mutatósabb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is