Az áttört túrót a liszttel, két egész tojással és egy kevés sóval összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk, majd ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Enyhén sós vízben kifőzzük a metéltet, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni.
A puha margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a két tojássárgáját, a tejfölt, a búzadarát és a reszelt citromhéjat. Beleforgatjuk a kihűlt túrós metéltet, végül óvatosan hozzákeverjük a két tojás kemény habbá vert fehérjét is.
Egy tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával megszórunk, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje.
Porcukorral meghintve, melegen vagy langyosan tálaljuk.
Tipp
Ha még különlegesebb ízt szeretnénk, mazsolát vagy apróra vágott aszalt gyümölcsöt is keverhetünk a masszába. A tetejét megszórhatjuk egy kevés fahéjas porcukorral is, így illatosabb és mutatósabb lesz.