Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A stíriai metélt egy hagyományos osztrák desszert, amely túróból készült tésztával és könnyű, édes tojáshabbal készül. Laktató és finom édesség, amely akár egy vasárnapi ebéd méltó befejezése is lehet. Elkészítése nem bonyolult, de egy kicsit több időt igényel, mivel főzni és sütni is kell.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.31.

Tészta

Tojáshab

Elkészítése

Tészta elkészítése

A túrót, a lisztet, a tojást, a sót és a tejfölt összedolgozzuk, így egy kissé ragacsos tésztát kapunk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd 1 cm széles és 4 cm hosszú metélteket vágunk belőle. Lobogó sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.

Tojáshab elkészítése

A vajat, a tejfölt, a tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához forgatjuk.

Összeállítás és sütés

Egy gáztepsit margarinnal kikenünk, majd zsemlemorzsával megszórunk. Belehalmozzuk a megfőtt tésztát, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a tojáshabot. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon körülbelül 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Tipp

Tálaláskor porcukorral megszórva és gyümölcslekvárral kínálva még finomabb. Ha szeretnénk, mazsolát is keverhetünk a masszába.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is