Elkészítése
Tészta elkészítése
A túrót, a lisztet, a tojást, a sót és a tejfölt összedolgozzuk, így egy kissé ragacsos tésztát kapunk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd 1 cm széles és 4 cm hosszú metélteket vágunk belőle. Lobogó sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
Tojáshab elkészítése
A vajat, a tejfölt, a tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához forgatjuk.
Összeállítás és sütés
Egy gáztepsit margarinnal kikenünk, majd zsemlemorzsával megszórunk. Belehalmozzuk a megfőtt tésztát, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a tojáshabot. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon körülbelül 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Tipp
Tálaláskor porcukorral megszórva és gyümölcslekvárral kínálva még finomabb. Ha szeretnénk, mazsolát is keverhetünk a masszába.
