Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Stíriai metélt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • só
  • 1 evőkanál tejföl

Tojáshab

  • 4 dkg vaj
  • 3 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítése

Tészta elkészítése

A túrót, a lisztet, a tojást, a sót és a tejfölt összedolgozzuk, így egy kissé ragacsos tésztát kapunk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd 1 cm széles és 4 cm hosszú metélteket vágunk belőle. Lobogó sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.

Tojáshab elkészítése

A vajat, a tejfölt, a tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához forgatjuk.

Összeállítás és sütés

Egy gáztepsit margarinnal kikenünk, majd zsemlemorzsával megszórunk. Belehalmozzuk a megfőtt tésztát, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a tojáshabot. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon körülbelül 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Tipp

Tálaláskor porcukorral megszórva és gyümölcslekvárral kínálva még finomabb. Ha szeretnénk, mazsolát is keverhetünk a masszába.

https://receptneked.wps.hu/teszta/stiriai-metelt-3/