Elkészítése
Hozzávalók:
- 200 g főzőtejszín
- 25 dkg széles metélt
- 0,5 kg túró
- 3 db tojás
- 1 ek tejföl
- 1 marék mazsola megmosva, lecsöpögtetve
- 15 dkg vaníliás kristálycukor
- 12 dkg vaj
Elkészítése:
A tésztát lobogó vízben feltesszük főni, amíg fő elkészítjük az öntetet. A túróhoz hozzáadjuk a cukrot, a főzőtejszínt, a tejfölt, a tojások sárgáját és a mazsolát is.
Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojások fehérjéből vert habot. Óvatosan összekeverjük, majd hozzákeverjük a leszűrt, lecsepegtetett tésztát. Vajjal kikent sütőtálba halmozzuk.
A tetejére vajat szeletelünk és előmelegített sütőben, készre sütjük.


