Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Felvágjuk a hagymát, és a szalonnát lehetőleg kis darabokra (pürésíteni is lehet). Fazékban melegítjük őket. A szalonnának ki fog sülni a finom zsírja, abban puhítjuk meg őket. Ha nem ereszt elég zsírt, olajjal pótolhatjuk. Ez után rádobjuk a darált húst, kicsit szétnyomogatjuk, és jól elkeverjük a szalonnával és a hagymával. Tovább főzzük. A hús nagyon […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.04.26.

Hozzávalók

Elkészítése

Felvágjuk a hagymát, és a szalonnát lehetőleg kis darabokra (pürésíteni is lehet). Fazékban melegítjük őket. A szalonnának ki fog sülni a finom zsírja, abban puhítjuk meg őket. Ha nem ereszt elég zsírt, olajjal pótolhatjuk.

Ez után rádobjuk a darált húst, kicsit szétnyomogatjuk, és jól elkeverjük a szalonnával és a hagymával. Tovább főzzük. A hús nagyon finoman át fogja venni a szalonna füstös ízét. Miután a hús is levet eresztett és kicsit kifehéredett, ízesítünk: sóval, borssal, és kevés piros paprikával. Ez után az egészet felöntjük annyi paradicsomlével, hogy elfedje a húst. Innen már nincs más dolgunk, míg várni, hogy megfőjön, illetve, hogy néha megkóstolgassuk.

Főtt tésztával, és a tetejére reszelt sajttal tálaljuk. Akinek nem elég paradicsomos, az természetesen kiegészítheti ketchuppal.

ui.: anyukám ízesítésnél van, hogy gulyáskrémet, piros aranyat is tesz bele, attól még intenzívebb lesz az íze!

Sztori:

Ezt a receptet anyukám vezette be nálunk otthon, mert ő hirtelen csöppent bele egy sváb környezetbe, de nagyon szerette a makarónit. Egy ilyen maradi faluban olaszos kajáknak nem volt helye, így kombinálta kicsit, és a szalonna miatt már apukámék is hajlandóak voltak enni belőle 😀

Én imádom, egy próbát szerintem biztosan megér 🙂

Nélkülözi az oregánós olasz ízt, de annál többet ad hozzá a füstös szalonnás íz. Szerintem nagyon finom 🙂

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Olasz Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is