Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

“Svábos” makaróni recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg darált hús
  • 1 liter paradicsomlé (házi)
  • olaj
  • szalonna
  • hagyma
  • só
  • bors
  • fűszerpaprika
  • spagetti tészta
Svábos makaróni képe

Elkészítése

Felvágjuk a hagymát, és a szalonnát lehetőleg kis darabokra (pürésíteni is lehet). Fazékban melegítjük őket. A szalonnának ki fog sülni a finom zsírja, abban puhítjuk meg őket. Ha nem ereszt elég zsírt, olajjal pótolhatjuk.

Ez után rádobjuk a darált húst, kicsit szétnyomogatjuk, és jól elkeverjük a szalonnával és a hagymával. Tovább főzzük. A hús nagyon finoman át fogja venni a szalonna füstös ízét. Miután a hús is levet eresztett és kicsit kifehéredett, ízesítünk: sóval, borssal, és kevés piros paprikával. Ez után az egészet felöntjük annyi paradicsomlével, hogy elfedje a húst. Innen már nincs más dolgunk, míg várni, hogy megfőjön, illetve, hogy néha megkóstolgassuk.

Főtt tésztával, és a tetejére reszelt sajttal tálaljuk. Akinek nem elég paradicsomos, az természetesen kiegészítheti ketchuppal.

ui.: anyukám ízesítésnél van, hogy gulyáskrémet, piros aranyat is tesz bele, attól még intenzívebb lesz az íze!

Sztori:

Ezt a receptet anyukám vezette be nálunk otthon, mert ő hirtelen csöppent bele egy sváb környezetbe, de nagyon szerette a makarónit. Egy ilyen maradi faluban olaszos kajáknak nem volt helye, így kombinálta kicsit, és a szalonna miatt már apukámék is hajlandóak voltak enni belőle 😀

Én imádom, egy próbát szerintem biztosan megér 🙂

Nélkülözi az oregánós olasz ízt, de annál többet ad hozzá a füstös szalonnás íz. Szerintem nagyon finom 🙂

https://receptneked.wps.hu/teszta/svabos-makaroni/