Elkészítése
Tészta elkészítése
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és melegen áttörjük. Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk. Amikor a burgonya langyosra hűlt, hozzáadjuk a liszthez a joghurttal, a zsírral, sóval és a felfuttatott élesztővel együtt. Alaposan bedagasztjuk, majd letakarva meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük.
Feltét előkészítése
Az újhagymát és a lila hagymát apróra vágjuk, a szalámit és a paprikákat vékony szeletekre daraboljuk. A fokhagymát áttörjük, és elkeverjük a tejfölben. A sajtot lereszeljük.
Összeállítás és sütés
Egy nagy tepsit kizsírozunk, és a megkelt tésztát belenyomkodjuk. Megkenjük fokhagymás tejföllel, majd rárakjuk a szalámi szeleteket. Megszórjuk a hagymákkal és a paprika karikákkal, végül bőven beterítjük reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 180–190 °C-on kb. 30–35 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.
Tipp
A szalámi helyett készíthetjük sonkával, vagy akár vegyesen többféle hússal is. A csípős paprika helyett kaliforniai paprikával enyhébb ízt kapunk, így gyerekeknek is ideális.
