Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szalámis langalló igazi házias finomság, amely kívül ropogós, belül puha tésztájával és bőséges feltétjeivel laktató és ízletes fogás. A fokhagymás tejföl, a szalámi, a hagyma, a paprika és a sajt együtt egy tartalmas, ízekben gazdag lepényt adnak, ami családi ebédre vagy baráti összejövetelre is tökéletes.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.09.03.

A tésztához

A kenéshez

A feltéthez

Elkészítése

Tészta elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és melegen áttörjük. Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk. Amikor a burgonya langyosra hűlt, hozzáadjuk a liszthez a joghurttal, a zsírral, sóval és a felfuttatott élesztővel együtt. Alaposan bedagasztjuk, majd letakarva meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük.

Feltét előkészítése

Az újhagymát és a lila hagymát apróra vágjuk, a szalámit és a paprikákat vékony szeletekre daraboljuk. A fokhagymát áttörjük, és elkeverjük a tejfölben. A sajtot lereszeljük.

Összeállítás és sütés

Egy nagy tepsit kizsírozunk, és a megkelt tésztát belenyomkodjuk. Megkenjük fokhagymás tejföllel, majd rárakjuk a szalámi szeleteket. Megszórjuk a hagymákkal és a paprika karikákkal, végül bőven beterítjük reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 180–190 °C-on kb. 30–35 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.

Tipp

A szalámi helyett készíthetjük sonkával, vagy akár vegyesen többféle hússal is. A csípős paprika helyett kaliforniai paprikával enyhébb ízt kapunk, így gyerekeknek is ideális.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is