Először a krumplit megfőzzük, meghámozzuk, majd áttörjük. Kihűtjük, majd a sóval elkevert liszttel összegyúrjuk.
Az élesztőt egy kis cukros vízben felfuttatjuk és hozzáadjuk a tésztához, majd az étolajt és a tejfölt is. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Ha szükséges, akkor még adhatunk hozzá langyos vizet.
Tálba tesszük, letakarjuk és duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát két részre osztjuk (az egyik az enyém, a másik a páromé hagyma nélkül).
Ellapítjuk kézzel mind a kettő tésztát és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
A tejfölt a zúzott fokhagymával elkeverjük, mind a két tésztát lekenjük vele. Kirakjuk szeletelt szalámival. Az egyikre a hagymát rászeltem. Reszelt sajttal meghintjük mind a kettőt.
200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Félidőben alufóliával letakarjuk a tetejét, hogy ne égjen meg.
Jó étvágyat kívánok hozzá!