Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szalámis langalló recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 darab krumpli
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • csipet cukor
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál olaj

Feltét

  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg szalámi
  • 15 dkg sajt
  • 3 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése

Először a krumplit megfőzzük, meghámozzuk, majd áttörjük. Kihűtjük, majd a sóval elkevert liszttel összegyúrjuk.

Az élesztőt egy kis cukros vízben felfuttatjuk és hozzáadjuk a tésztához, majd az étolajt és a tejfölt is. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Ha szükséges, akkor még adhatunk hozzá langyos vizet.

Tálba tesszük, letakarjuk és duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát két részre osztjuk (az egyik az enyém, a másik a páromé hagyma nélkül).

Ellapítjuk kézzel mind a kettő tésztát és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

A tejfölt a zúzott fokhagymával elkeverjük, mind a két tésztát lekenjük vele. Kirakjuk szeletelt szalámival. Az egyikre a hagymát rászeltem. Reszelt sajttal meghintjük mind a kettőt.

200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Félidőben alufóliával letakarjuk a tetejét, hogy ne égjen meg.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/teszta/szalamis-langallo-2/