Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szalámis langalló recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 evőkanál joghurt
  • 2 evőkanál zsír (kacsa, vagy liba )
  • 2 kisebb burgonya
  • 1 teáskanál só
  • 2 dl langyos víz
  • 1 kávéskanál kristálycukor

A kenéshez

  • 3 dl tejföl
  • 5 gerezd fokhagyma

A feltéthez

  • 30 dkg szalámi (diákcsemge)
  • 0,5 csokor újhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 2 db kápia paprika
  • 25 dkg trappista sajt

Elkészítése

Tészta elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és melegen áttörjük. Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk. Amikor a burgonya langyosra hűlt, hozzáadjuk a liszthez a joghurttal, a zsírral, sóval és a felfuttatott élesztővel együtt. Alaposan bedagasztjuk, majd letakarva meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük.

Feltét előkészítése

Az újhagymát és a lila hagymát apróra vágjuk, a szalámit és a paprikákat vékony szeletekre daraboljuk. A fokhagymát áttörjük, és elkeverjük a tejfölben. A sajtot lereszeljük.

Összeállítás és sütés

Egy nagy tepsit kizsírozunk, és a megkelt tésztát belenyomkodjuk. Megkenjük fokhagymás tejföllel, majd rárakjuk a szalámi szeleteket. Megszórjuk a hagymákkal és a paprika karikákkal, végül bőven beterítjük reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 180–190 °C-on kb. 30–35 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.

Tipp

A szalámi helyett készíthetjük sonkával, vagy akár vegyesen többféle hússal is. A csípős paprika helyett kaliforniai paprikával enyhébb ízt kapunk, így gyerekeknek is ideális.

https://receptneked.wps.hu/teszta/szalamis-langallo/