Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szalonnás-gombás bolognai recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 50 dkg spagetti tészta
  • 50 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • só
  • cukor
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 3 dl ketchup
  • 4 dl paradicsomlé
  • 20 dkg sajt

Elkészítése

A hagymát apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk és felszeleteljük.

A szalonna zsírját kisütjük, majd rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük, majd 10-15 percig pirítjuk.

Hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Ráöntjük a ketchupot, a paradicsomlevet, cukorral ízesítjük és felforraljuk.

A tésztát sós vízben kifőzzük és leöblítjük.

Tálaláskor a ragut a tésztára szedjük és reszelt sajttal jól megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/szalonnas-gombas-bolognai/