Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szalonnás, gombás lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 kiskanál só
  • 2 evőkanál olaj

Feltét

  • tejföl
  • szalonna
  • hagyma
  • gomba
  • bors
  • sajt

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból langyos tejjel pizza tésztát készítünk, majd kelesztjük. Amíg kel, felkockázzuk a szalonnát, felszeleteljük a kis fej hagymát és a gombát.

Ha megkelt a tészta, tepsiméretűre nyújtjuk, megkenjük tejföllel, megszórjuk a szalonnával, ráhelyezzük a szeletelt gombát és a hagymát, majd meghintjük borssal. (Én most tettem rá egy kis zacskó olívabogyót is, sőt, aprítottam rá bazsalikomot is.) Végül megszórjuk reszelt sajttal.

180 fokos sütőben kb. fél óra alatt készre sütjük. A szalonnából direkt nem írtam mennyiséget, mert ízlés szerint lehet rátenni. Én ma ezt kolbászos bableves mellé kínálom.

https://receptneked.wps.hu/teszta/szalonnas-gombas-lepeny/