Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg liszt 3 dkg élesztő 0,5 dl étolaj, vagy 1 ek zsír 1 dl tejföl 1 kk só langyos víz 10 dkg füstölt szalonna 10 dkg füstölt kolbász 2,5 dl tejföl 1 nagyobb gerezd fokhagyma 1 lila,- vagy sonkahagyma 10 dkg sajt Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos vízben. A lisztben elkeverjük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2015.09.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 0,5 dl étolaj, vagy 1 ek zsír
  • 1 dl tejföl
  • 1 kk só
  • langyos víz
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 lila,- vagy sonkahagyma
  • 10 dkg sajt


Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos vízben.

A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk az olajat, vagy olvasztott zsírt, a tejfölt, végül a felfutott élesztőt, és alaposan összedolgozzuk. Ha kell, pici langyos vízzel puhíthatjuk.

Mialatt pihen a tészta (kb. 30 perc), a szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és serpenyőben félig lepirítjuk. Épp csak engedje ki a nagyja zsírját, majd leszűrjük, és félretesszük (a zsírja nem kell).

A kolbászt lebőrözzük, felkarikázzuk, a hagymát pedig apró kockákra vágjuk. A tejfölt kikeverjük a fokhagymával és egy pici sóval.

Lisztezett deszkán 1 ujjnyi vékonyra kinyújtjuk a tésztát, és sütőpapírral bélelt lemezre helyezzük.

Megkenjük a kikevert tejföllel, megszórjuk a lila,- vagy sonkahagymával, rátesszük a kolbászkarikákat, ezután a reszelt sajtot is elosztjuk rajta, végül a tetejére elrendezzük a félig sült szalonna darabkákat.

Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 15-18 perc alatt megsütjük.

Nehéz megállni, hogy forrón ne essen neki az ember, de tanácsos várni egy kicsit, amíg meghűl. Amilyen egyszerű, olyan finom és kiadós!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is