Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szentesi húsos tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 db paradicsom
  • 10 dkg margarin
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 dl tej
  • 3 db tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • 1 csomag fodros nagykocka
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése

A felkockázott hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst. Sóval, borssal, majoránnával és őrölt köménnyel fűszerezzük. A paradicsomokat meghámozzuk, apróra kockázzuk, és a húshoz adjuk. Pár percig együtt főzzük.

Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.

A mártás elkészítése

A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd fokozatosan hozzáöntjük a forró tejet, és simára keverjük. Felforraljuk, majd félrehúzzuk és lehűtjük. A tojások sárgáját a tejföllel elkeverjük, és a kihűlt mártáshoz adjuk, sóval és borssal ízesítjük.

Az összeállítás és sütés

A húst összekeverjük a mártással és a kifőzött tésztával, majd az egészet egy tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/teszta/szentesi-husos-teszta/