Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szezámmagvas lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 0,5 csomag élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 db tojás
  • 5 dkg margarin
  • 1 kanál tejföl
  • só
  • szezámmag

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, amelyhez adunk egy csipet cukrot. A felfuttatott élesztőt a liszthez adjuk, majd tésztát gyúrunk a sóval, 3 dkg margarinnal és a tojással. Ha túl kemény lenne a tészta, adhatunk hozzá egy kis langyos vizet.

A tésztát langyos helyen hagyjuk megkelni. A megkelt tésztát olajjal kikent tepsibe nyomkodjuk, megkenjük a tejföllel, majd a maradék margarint apró kockákra vágva a tetejére szórjuk. Végül meghintjük a szezámmaggal. Ízlés szerint tehetünk a tetejére reszelt sajtot is.

Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 30 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/teszta/szezammagvas-lepeny/