Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szezámos sertéssült spárgával és pirított tésztával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg lapocka
  • 1 csomag fehér spárga
  • 2 evőkanál borsó
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál szezámmag
  • kínai fűszerkeverék
  • chili szósz
  • szójaszósz
  • 1 csomag tészta

Elkészítése

A húst apró kockákra vagy csíkokra vágjuk, megfűszerezzük, majd meglocsoljuk szójaszósszal és egy kevés chili szósszal. Lefedve fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják.

Eközben előmelegítjük a wokot, felforrósítjuk benne az olajat, majd a húst megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt spárgát és a zöldborsót, majd együtt pároljuk, amíg minden megpuhul.

Amikor a zöldségek is megpuhultak, hozzáadjuk a szezámmagot is.

A wok tésztát forró vízzel leöntjük, majd néhány perc áztatás után leszűrjük, és a húsos-zöldséges keverékhez adjuk. Együtt tovább pirítjuk, szükség szerint kevés vízzel vagy szójaszósszal igazítjuk az állagát.

Tálaláskor megszórjuk pirított szezámmaggal.

https://receptneked.wps.hu/teszta/szezamos-sertessult-spargaval-es-piritott-tesztaval/