Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szezámos, zöldséges pirított tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • cayenne bors ízlés szerint
  • só
  • olaj
  • 30 dkg spagetti tészta
  • 3 evőkanál szezámmag
  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg kínai wok zöldségkeverék
  • szójaszósz ízlés szerint

Elkészítése

A húst feldaraboljuk, majd sózzuk és megszórjuk cayenne borssal és pár órára hűtőbe tesszük.

Közben a szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a tésztát tepsibe tesszük és gyakori átforgatás mellett megpirítjuk. Ha megpirult, akkor a szokásos módon megfőzzük, majd leszűrjük. A főzővizéből tegyünk félre kb 1 dl-nyit.

A húst olajon megpirítjuk, majd kiszedjük az edényből és félretesszük.

Az edényben, amiben a hús pirítottuk, teszünk hozzá kevés olajat és elkezdjük rajta pirítani a nagyobb darabokra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zöldségkeveréket és kb 7 perc alatt átpirítjuk. A lényeg, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak.

A zöldséghez tegyük hozzá a tésztát, húst és a szezámmagot és keverjük össze. Adjunk hozzá szójaszószt és annyi vizet a tészta főzővizéből, hogy ne legyen száraz.

https://receptneked.wps.hu/teszta/szezamos-zoldseges-piritott-teszta/