Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szilvalekváros gombóc egy klasszikus magyar édesség. Puha krumplis tésztából készül, belsejében édes szilvalekvárral, kívül pedig pirított zsemlemorzsával.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.09.05.

Hozzávalók

Elkészítése

A krumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, áttörjük és összekeverjük az olajjal. Sózzuk, majd hozzáadjuk a búzadarát, a tojást és annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.

A tésztát kb. fél cm vastagra nyújtjuk, 6×6 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére egy kanál sűrű szilvalekvárt teszünk, majd gombóccá formázzuk.

Forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a gombócokat. Amikor feljönnek a víz tetejére, még 1 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük, és pirított, cukros zsemlemorzsába forgatjuk.

Tipp

Porcukorral megszórva vagy fahéjjal ízesítve is kínálhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is