Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvalekváros gombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg krumpli
  • kb 20 dkg finomliszt (a krumpli fajtájától függ)
  • 1 evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 db tojás
  • só
  • zsemlemorzsa
  • 1 kis üveg szilvalekvár

Elkészítése

A krumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, áttörjük és összekeverjük az olajjal. Sózzuk, majd hozzáadjuk a búzadarát, a tojást és annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.

A tésztát kb. fél cm vastagra nyújtjuk, 6×6 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére egy kanál sűrű szilvalekvárt teszünk, majd gombóccá formázzuk.

Forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a gombócokat. Amikor feljönnek a víz tetejére, még 1 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük, és pirított, cukros zsemlemorzsába forgatjuk.

Tipp

Porcukorral megszórva vagy fahéjjal ízesítve is kínálhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/szilvalekvaros-gomboc/