Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Édes tészták

Tészta félék receptjei

Szilvalekváros rakott tészta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 15 dkg széles metélt tészta 4-5 ek házi szilvalekvár 2-3 ek olaj a főzővízbe és az edény kikenéséhez 1 tk cukor a tészta tetejére Elkészítése: A tésztát lobogó, sós vízben puhára főzzük pár perc alatt (érdemes 2 ek olajat is tenni bele, így nem ragad majd össze a tészta), leszűrjük, sós hideg vízben átöblítjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.11.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 15 dkg széles metélt tészta
  • 4-5 ek házi szilvalekvár
  • 2-3 ek olaj a főzővízbe és az edény kikenéséhez
  • 1 tk cukor a tészta tetejére


Elkészítése:

A tésztát lobogó, sós vízben puhára főzzük pár perc alatt (érdemes 2 ek olajat is tenni bele, így nem ragad majd össze a tészta), leszűrjük, sós hideg vízben átöblítjük és hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük.

Egy kisebb jénait vagy sütőformát (15*15*6 cm) kikenünk kevéske olajjal (1-2 ek, az aljára és a szélére is). A tészta felét belekanalazzuk, egyenletesen elosztjuk rajta a szilvalekvárt, majd betakarjuk a maradék tésztával.

A tetejét megszórjuk egy teáskanálnyi cukorral (ez segít, hogy kellemesen ropogósra süljön). Előmelegített sütőben 30 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

Kevés porcukorral meghintve kínáljuk.

[box style=”info”]Ez az étel nem bonyolult, kevés hozzávalóból elkészíthető. Számomra inkább eszmei értéke van, mert még lánykoromban Anyukám sokszor sütött szilvalekváros tésztát. Nemrég eszembe jutott, milyen finom is és egy egész kis adagot készítettem ma ebédre, mert a család nagy része nem rajong az édes tésztákért. A lekvár igazi üstben főtt fajta, fogadott Nagyinktól kaptuk, cukor sincs benne, de mégis eléggé édes, ezért külön cukorral nem is ízesítettem a tésztát. A teteje épp kellemesen ropogós lett, nem száradt ki nagyon. Egyszerűen imádom :-)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is