Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 bögre köles 6 bögre víz 2 ek zsír 25 dkg juhtúró 1 kk só 2 dl tejföl/rizstejszín 1 pár virsli Elkészítése: A 6 bögre vizet 2 evőkanál zsírral és a sóval felforraljuk, amikor forr, beletesszük a lemosott kölest, és lassú tűzön folyamatos kavarással 25 perc alatt megfőzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni a köleskását. Egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
scarlett69
Beküldte: 2017.01.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 bögre köles
  • 6 bögre víz
  • 2 ek zsír
  • 25 dkg juhtúró
  • 1 kk só
  • 2 dl tejföl/rizstejszín
  • 1 pár virsli


Elkészítése:

A 6 bögre vizet 2 evőkanál zsírral és a sóval felforraljuk, amikor forr, beletesszük a lemosott kölest, és lassú tűzön folyamatos kavarással 25 perc alatt megfőzzük.

Hagyjuk teljesen kihűlni a köleskását.

Egy jénai tálat kikenjük a maradék 1 kanál zsírral, és a kihűlt köleskásából kanállal galuskákat szaggatunk bele.

Rácsipkedjük a juhtúrót, rákarikázzuk a virslit, majd a maradék köleskásából galuskákat szaggatunk rá.

A tetejét tejföllel megkenjük, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Forrón, tejföllel tálaljuk.

Virsli nélkül is készülhet, illetve szalonna pörccel tovább turbózható.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
scarlett69
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is