Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sztrapacska totuval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A nudlihoz

  • 50 dkg burgonya
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 2 csipet só
  • 1 csapott evőkanál búzadara
  • liszt a szóráshoz

A feltéthez

  • 40 dkg totu (ebből 10 dkg krémesre keverve!)
  • só
  • 3 evőkanál savanyúkáposzta lé (ettől lesz juhtúrós jellege)
  • szalonna

Elkészítése

A burgonyát vagy héjában főzzük meg és aztán hámozzuk vagy meghámozzuk felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.

A főtt kihűlt burgonyát burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadunk egy tojást, a sót, egy csapott evőkanál búzadarát és kb 15-20 dkg lisztet a burgonyától függően, majd összegyúrjuk. Kissé ragacsos tésztát kell kapjunk.

Ezután lisztezett deszkán vékony, kisujjnyi vastagságú rudakat sodrunk a tésztából és kb 3 cm-es egyforma darabokra felvágjuk. Kissé megsodorjuk a darabkákat, majd lobogó, sós vízben kifőzzük.

Ha feljönnek a nudlik a víz tetejére, már ki is szedhető.

A feltéthez a hozzávalókat a szalonnán kívül összekeverjük.

A szalonnát felkockázzuk és kisütjük. A zsírjának egy részét a nudlira csorgatjuk összekeverjük, majd a totus feltétet ráhalmozzuk ízlés szerint és a tetejét szalonnakockákkal díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/teszta/sztrapacska-totuval/