Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg szarvacska tészta 15 dkg füstölt-főtt tarja 1 zöldfűszeres tömlős sajt (100g) 2 dl főzőtejszín (20%-os) 1 csipet só 1 csipet bors 1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma) 1 marék reszelt sajt a tetejére (kb. 3 dkg) Elkészítése: A tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. (Nem szükséges átöblíteni, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.04.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg szarvacska tészta
  • 15 dkg füstölt-főtt tarja
  • 1 zöldfűszeres tömlős sajt (100g)
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
  • 1 marék reszelt sajt a tetejére (kb. 3 dkg)


Elkészítése:

A tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. (Nem szükséges átöblíteni, így jobban rátapad a sajtkrém.)
A sütőt előmelegítjük. A húsos tarját egész apró kockára vágjuk. A tömlős sajtot egy tálba nyomjuk, elkeverjük a tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával).

A tésztát a krémbe forgatjuk, és hozzáadjuk a tarja kockákat. Jól átforgatjuk. Ilyenkor érdemes megkóstolni, mert lehetséges, hogy kíván egy kevés sót.

Egy közepes méretű kerámia sütőformába (esetleg tepsibe) simítjuk a tésztát, a tetejét megszórjuk kevés reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

Melegen, azonnal tálaljuk.

[box style=”info”]Az ünnep után, a húsos tálakkal eltelve nem is kívánunk mást, csak egyszerű, könnyű ételeket. Egy kevés maradék füstölt tarja felhasználásával készült ma ebédre ez a szaftos, sajtot tészta. Nem túl nagy adag, de nekünk éppen elegendő. Nem sütöttem sokáig, csak míg a sajt ráolvadt a tetejére, és az egész jól átmelegedett, de már előtte is nagyon finom volt, akár a sütést el is lehetne hagyni, úgy is remek tésztaétel.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is