Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tarkedli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db tojás
  • 3,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • só
  • olaj
  • finomliszt

Elkészítése

1 dl langyos tejben, kevés cukor hozzáadásával az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a kristálycukrot és a sót, majd elkeverjük. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet.

A tésztát csomómentesre keverjük. Az állaga kissé sűrűbb legyen, mint a palacsintatészta. Letakarva háromszorosára kelesztjük.

Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd a tésztából kanállal adagolva kis halmokat teszünk bele. Mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassa.

Tálaláskor porcukorral, kakaóporral meghinthetjük, vagy ízlés szerint lekvárral kínálhatjuk.

Tipp

A tarkedli akkor lesz igazán laza, ha a tésztát kelesztés után nem keverjük át, csak óvatosan adagoljuk. Ha vastagabb, párnás darabokat szeretnénk, kissé alacsonyabb lángon süssük, hogy a közepe is átsüljön.

https://receptneked.wps.hu/teszta/tarkedli-2/