Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Pörkölt: A húst apró kockára vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk. Meghintjük pirospaprikával, majd felengedjük pici vízzel és beletesszük a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd készre főzzük, mint egy pörköltet. Ha a hús kihűlt, összedaráljuk a tejbe áztatott, kifacsart zsemlével együtt. Teszünk bele egy egész tojást, majd ízlés szerint fűszerezzük. A sárgarépát puhára, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2020.10.31.

Hozzávalók

A tésztához

Elkészítése

Pörkölt:

A húst apró kockára vágjuk.

A hagymát apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk. Meghintjük pirospaprikával, majd felengedjük pici vízzel és beletesszük a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd készre főzzük, mint egy pörköltet.

Ha a hús kihűlt, összedaráljuk a tejbe áztatott, kifacsart zsemlével együtt. Teszünk bele egy egész tojást, majd ízlés szerint fűszerezzük.

A sárgarépát puhára, a borsót pedig félpuhára főzzük.

Tészta:

Az élesztőt cukros-langyos tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy fél órán át pihentetjük.

A tésztát kinyújtjuk, majd rákenjük a tölteléket és megszórjuk félig megfőzött borsószemekkel. A megfőzött sárgarépát is ráaprítjuk, majd végül feltekerjük.

Tojássárgájával lekenjük, majd 180 fokos sütőben készre sütjük.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is