Elkészítése
Pörkölt:
A húst apró kockára vágjuk.
A hagymát apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk. Meghintjük pirospaprikával, majd felengedjük pici vízzel és beletesszük a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd készre főzzük, mint egy pörköltet.
Ha a hús kihűlt, összedaráljuk a tejbe áztatott, kifacsart zsemlével együtt. Teszünk bele egy egész tojást, majd ízlés szerint fűszerezzük.
A sárgarépát puhára, a borsót pedig félpuhára főzzük.
Tészta:
Az élesztőt cukros-langyos tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy fél órán át pihentetjük.
A tésztát kinyújtjuk, majd rákenjük a tölteléket és megszórjuk félig megfőzött borsószemekkel. A megfőzött sárgarépát is ráaprítjuk, majd végül feltekerjük.
Tojássárgájával lekenjük, majd 180 fokos sütőben készre sütjük.







