Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tavaszi húsrolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg sertéscomb (lehet más hús is)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 darab zsemle
  • 1 dl tej
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • bors
  • só
  • olaj vagy zsir
  • 1 szál sárgarépa
  • kevés borsó

A tésztához

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 dkg élesztő
  • 0,5 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 tojássárgája a tetejére

Elkészítése

Pörkölt:

A húst apró kockára vágjuk.

A hagymát apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk. Meghintjük pirospaprikával, majd felengedjük pici vízzel és beletesszük a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd készre főzzük, mint egy pörköltet.

Ha a hús kihűlt, összedaráljuk a tejbe áztatott, kifacsart zsemlével együtt. Teszünk bele egy egész tojást, majd ízlés szerint fűszerezzük.

A sárgarépát puhára, a borsót pedig félpuhára főzzük.

Tészta:

Az élesztőt cukros-langyos tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy fél órán át pihentetjük.

A tésztát kinyújtjuk, majd rákenjük a tölteléket és megszórjuk félig megfőzött borsószemekkel. A megfőzött sárgarépát is ráaprítjuk, majd végül feltekerjük.

Tojássárgájával lekenjük, majd 180 fokos sütőben készre sütjük.

 

https://receptneked.wps.hu/teszta/tavaszi-husrolad/