Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 mk cukor
  • 4 púpozott ek tejföl
  • 1 tk só

Sütéshez:

  • 7 dl étolaj


Elkészítése:

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és félretesszük, hogy az élesztő felfusson.

A lisztet a sóval elkeverjük. A tejföllel, a felfutott élesztővel és a maradék langyos tejjel jól összedolgozzuk, dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületre tesszük, és kb. fél cm vastagra kinyújtjuk. Egy nagyobb szaggatóval korongokat szaggatunk, konyharuhával letakarjuk, és még 20 percet pihentetjük.

Nem túl forró olajban, fedő alatt sütjük a lángosokat, majd megfordítjuk. Ha mindkét oldala megsült, papírtörlőre szedjük, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.

[box style=”info”]Fokhagymával, tejföllel, reszelt sajttal ízlés szerint kínáljuk.[/box]

https://receptneked.wps.hu/teszta/tejfolos-langos/