Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös-lilahagymás lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 50 g élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • csipet kristálycukor
  • 1 tojás
  • 3 dl víz
  • 1 evőkanál olaj
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 330 g tejföl
  • 1 fej lilahagyma

Sütéshez

  • 4 dl olaj (kb)

Elkészítése

Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos vízbe tesszük, majd jól elkeverjük benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, 1 evőkanál olajat és a tojást.

Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.

Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és éles késsel nagyobb négyzet alakokat vágunk belőle.

A kivágott négyzetet kezünk segítségével kör alakúra nyújtogatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük.

A kész lángosokat megkenjük a fokhagymás tejföllel, megszórjuk reszelt (füstölt) sajttal és vékonyra szeletelt lilahagymával.

https://receptneked.wps.hu/teszta/tejfolos-lilahagymas-langos/