Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lepények

Tészta félék receptjei

Tejfölös, sajtos, szalonnás lepény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet dagasztótálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, sót, 2 db (nyers) tojást, olvasztott margarint, és bedagasztjuk, majd kelni hagyjuk. Ha duplájára kelt a tészta, tepsi nagyságúra kisodorjuk és ráhelyezzük a tepsire. A két doboz tejfölt kikeverjük és rákenjük a tésztára. Rátesszük az apró kockákra vágott tojást és szalonnát. […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.02.20.

Hozzávalók

Elkészítése

Cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet dagasztótálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, sót, 2 db (nyers) tojást, olvasztott margarint, és bedagasztjuk, majd kelni hagyjuk. Ha duplájára kelt a tészta, tepsi nagyságúra kisodorjuk és ráhelyezzük a tepsire.

A két doboz tejfölt kikeverjük és rákenjük a tésztára. Rátesszük az apró kockákra vágott tojást és szalonnát. Lehet rá lilahagyma karikákat is tenni, aki szereti.

Elkezdjük sütni. Kb. 10-15 perc után kivesszük a sütőből, és megszórjuk a reszelt sajttal, majd készre sütjük. Ha megsült a lepény, kivesszük a sütőből, és 10-15 percig letakarjuk konyharuhával.

Hidegen-melegen nagyon finom, főleg savanyú levesekhez, mint például bableves vagy lencseleves.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is