Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös, sajtos, szalonnás lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 40 dkg sima liszt
  • 25 dkg olvasztott margarin
  • 2 db tojás
  • 2 doboz tejföl
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 4 db főtt tojás
  • 20 dkg reszelt sajt
  • só
Tejfölös, sajtos, szalonnás lepény

Elkészítése

Cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet dagasztótálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, sót, 2 db (nyers) tojást, olvasztott margarint, és bedagasztjuk, majd kelni hagyjuk. Ha duplájára kelt a tészta, tepsi nagyságúra kisodorjuk és ráhelyezzük a tepsire.

A két doboz tejfölt kikeverjük és rákenjük a tésztára. Rátesszük az apró kockákra vágott tojást és szalonnát. Lehet rá lilahagyma karikákat is tenni, aki szereti.

Elkezdjük sütni. Kb. 10-15 perc után kivesszük a sütőből, és megszórjuk a reszelt sajttal, majd készre sütjük. Ha megsült a lepény, kivesszük a sütőből, és 10-15 percig letakarjuk konyharuhával.

Hidegen-melegen nagyon finom, főleg savanyú levesekhez, mint például bableves vagy lencseleves.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/teszta/tejfolos-sajtos-szalonnas-lepeny/