Cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet dagasztótálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, sót, 2 db (nyers) tojást, olvasztott margarint, és bedagasztjuk, majd kelni hagyjuk. Ha duplájára kelt a tészta, tepsi nagyságúra kisodorjuk és ráhelyezzük a tepsire.
A két doboz tejfölt kikeverjük és rákenjük a tésztára. Rátesszük az apró kockákra vágott tojást és szalonnát. Lehet rá lilahagyma karikákat is tenni, aki szereti.
Elkezdjük sütni. Kb. 10-15 perc után kivesszük a sütőből, és megszórjuk a reszelt sajttal, majd készre sütjük. Ha megsült a lepény, kivesszük a sütőből, és 10-15 percig letakarjuk konyharuhával.
Hidegen-melegen nagyon finom, főleg savanyú levesekhez, mint például bableves vagy lencseleves.
Jó étvágyat kívánok!