Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös-spenótos-szalonnás tortellini recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 csomag tortellini
  • 3 szelet húsos szalonna (vagy sonka )
  • kevés kacsazsír (ez még hétvégéről maradt)
  • 2 maréknyi bébispenót
  • 3 evőkanál tejföl
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag újhagyma

Elkészítése

A tortellinit a csomagoláson jelzett módon megfőzzük, majd leszűrjük.

Közben az újhagymát felkarikázzuk (a zöld részét is felhasználjuk), a fokhagymát felszeleteljük, a szalonnát apró kockákra vágjuk.

Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük a kacsazsírt, majd a szalonnát ropogósra pirítjuk rajta. Hozzáadjuk az újhagymát és a fokhagymát, kis lángon együtt pároljuk. Megszórjuk oregánóval és bazsalikommal, majd hozzáadjuk a spenótot, és pár percig kevergetve fonnyasztjuk.

Végül belekeverjük a tejfölt, és összeforgatjuk a leszűrt tortellinivel.

Tálalás

A kész ételt parmezán sajttal megszórjuk, és friss paradicsomkarikákkal kínáljuk. Forrón, frissen a legfinomabb.

Tipp

A tejfölt helyettesíthetjük tejszínnel is, így selymesebb, krémesebb szószt kapunk. A szalonna helyett sonkával is elkészíthetjük, így könnyebb, lágyabb ízvilágot adhatunk az ételnek.

https://receptneked.wps.hu/teszta/tejfolos-spenotos-szalonnas-tortellini/