Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös-virslis tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 darab baromfivirsli
  • 150 g zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 3,5 dl víz
  • só
  • bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 300 g makaróni tészta
  • 1 evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt)

Elkészítése

A vöröshagymát meghámozzuk és felaprítjuk.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a hagymát elkezdjük dinsztelni rajta.

Közben felkarikázzuk a virsliket, majd a hagymához adjuk és 2-3 percig pirítjuk. Meghintjük sóval, borssal és fűszerpaprikával. Néhányszor átkeverjük, felöntjük 2 dl vízzel és hozzáadom a zöldborsót is.

Addig főzzük közepes lángon, míg a borsó megpuhul (ez nagyjából 15 perc).

A keményítőt elkeverjük a maradék vízzel. A pörkölt levéből 2-3 evőkanálnyit elkeverünk a keményítős vízzel, majd belecsorgatjuk az ételbe folytonos keverés mellett.

Utolsó lépésként beledolgozzuk a tejfölt, majd egy gyors újraforralás után elzárjuk alatta a lángot.

A tésztát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd a tejfölös raguhoz keverjük.

Aki szeretné megszórhatja reszelt sajttal, de szerintem anélkül is nagyon finom, krémes, laktató ez az étel.

https://receptneked.wps.hu/teszta/tejfolos-virslis-teszta-2/