Elkészítése
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott fokhagymát és a tenger gyümölcsei mixet, majd 2–3 percig együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt köményt szórunk rá, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Felöntjük a fehérborral, és addig főzzük, amíg a bor nagy része el nem párolog.
Közben egy lábasban vizet forralunk, és a rózsáira szedett brokkolit 5 percig főzzük, majd leszűrjük. Egy másik edényben a spagettit a csomagolás szerint kifőzzük.
Amikor a bor majdnem teljesen elpárolgott, hozzáöntjük a főzőtejszínt, és összeforraljuk. Hozzáadjuk a párolt brokkolit, és még 2 percig együtt főzzük a tenger gyümölcseivel.
A szószt a kifőtt spagettivel tálaljuk, és azonnal fogyasztjuk.
Tipp
Ha még karakteresebb ízre vágyunk, reszelhetünk a tetejére egy kevés parmezánt vagy pecorinót. Aki szereti a pikánsabb ízeket, megszórhatja egy kevés chilipehellyel is.
