Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes brokkolis tenger gyümölcsei spagetti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg brokkoli
  • 50 dkg spagetti tészta
  • 50 dkg mirelit tenger gyümölcsei
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 3 dl száraz fehérbor
  • só
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt kömény
  • 2,5 dl főzőtejszín

Elkészítése

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott fokhagymát és a tenger gyümölcsei mixet, majd 2–3 percig együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt köményt szórunk rá, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Felöntjük a fehérborral, és addig főzzük, amíg a bor nagy része el nem párolog.

Közben egy lábasban vizet forralunk, és a rózsáira szedett brokkolit 5 percig főzzük, majd leszűrjük. Egy másik edényben a spagettit a csomagolás szerint kifőzzük.

Amikor a bor majdnem teljesen elpárolgott, hozzáöntjük a főzőtejszínt, és összeforraljuk. Hozzáadjuk a párolt brokkolit, és még 2 percig együtt főzzük a tenger gyümölcseivel.

A szószt a kifőtt spagettivel tálaljuk, és azonnal fogyasztjuk.

Tipp

Ha még karakteresebb ízre vágyunk, reszelhetünk a tetejére egy kevés parmezánt vagy pecorinót. Aki szereti a pikánsabb ízeket, megszórhatja egy kevés chilipehellyel is.

https://receptneked.wps.hu/teszta/tejszines-brokkolis-tenger-gyumolcsei-spagetti/