Elkészítése
Hozzávalók:
- 3-4 szelet sült csirkemell filé feldarabolva
- 25 dkg csavart tészta
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1 szál újhagyma
- 1 dl főzőtejszín
- diónyi vaj
- 10 dkg reszelt sajt (fele füstölt)
- 1 csokor petrezselyemzöld és kapor
- 4-5 aszalt paradicsom
- ek olívaolaj
- ízlés szerint só, frissen őrölt bors
- 15 dkg mirelit zöldségkeverék
Elkészítése:
A tésztát és a zöldségkeveréket enyhén sós, forrásban lévő vízben főzzük ki, majd leszűrjük.
Közben készítsük el a mártást. Serpenyőbe olívaolajat teszünk, majd rátesszük a vajat, hozzáadjuk az apró kockára vágott lilahagymát, a karikára vágott újhagymát, pici sózzuk és rárakjuk a felaprított aszalt paradicsomot.
Amikor a hagymák már megpuhultak, hozzáadjuk a tejszínt, ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadunk a főtt tészta főző levéből kb 2 dl-t. Kiforraljuk, belerakjuk a sült csirkét, tésztát és a zöldségeket, majd reszelt sajttal meghintjük és az egészet jól átkeverjük.
Aprított petrezselyemmel, sajttal és tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
[box style=”info”]Remekül felhasználható a megmaradt csirkesült.[/box]


