Elkészítése
Tészta előkészítése
A spagettit lobogó, sós vízben, a csomagoláson található utasítás szerint roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
Zöldséges alap
A cukkinit meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, enyhén megsózzuk és kicsavarjuk. Az olaj és vaj keverékén üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a cukkinit, sózzuk, borsozzuk, és megpároljuk. Ezután a csíkokra vágott felvágottat és a tömlős sajtot is belekeverjük.
Összeállítás
A leszűrt spagettit összekeverjük a sajtos-zöldséges raguval, az apróra vágott kaporral és a felaprított szárított paradicsommal. A tejszínben simára keverjük a keményítőt és a tojást, majd ezt is hozzáadjuk a tésztához.
A masszát kivajazott hőálló tálba öntjük, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz. Tálaláskor szalonnapörccel és tejföllel kínáljuk.
Tipp
A kapor helyett petrezselyemmel vagy bazsalikommal is elkészíthetjük, így egészen más ízvilágot kapunk. A szárított paradicsom helyett friss paradicsomot is használhatunk, ha könnyedebb ízre vágyunk.
