Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszines gnocchi cukkinivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
A gnocchihoz:

  • 60 dkg burgonya (főtt, áttört)
  • 1 tojás
  • só
  • bors
  • sajt (parmezán)
  • 175 g liszt

A szószhoz:

  • 2 cukkini
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 400 g paradicsom
  • só
  • bors
  • 1 csokor bazsalikom (friss)
  • 200 ml főzőtejszín
  • 50 g sajt (parmezán)


Elkészítése:

A burgonyát egészben, sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, majd burgonyanyomón áttörjük. A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a tojást, sót, borsot (néhány evőkanál reszelt parmezánt is tehetünk bele), majd meghintjük liszttel és összegyúrjuk. Lisztezett munkalapon ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle. A rudakat feldaraboljuk, bő forró sós vízben (kb 4 liter víz és 2 evőkanál só), amíg fel nem jönnek a víz felszínére.

Közben a cukkinit feldaraboljuk és egy serpenyőben kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Hámozott, apróra vágott paradicsomot, sót, borsot, apróra vágott bazsalikomot, végül tejszínt keverünk a szószhoz és pár perc alatt összefőzzük.

A gnocchit leszűrjük és a szószba forgatjuk. Reszelt parmezánnal tálaljuk.
[box style=”info”]Én nagyon szeretem a cukkinit, így abból van, hogy többet teszek bele.[/box]

https://receptneked.wps.hu/teszta/tejszines-gnocchi-cukkinivel/