Hozzávalók:
- 50 dkg tagliatelle tészta
- 3 dl főzőtejszín (de aki sok mártással szereti használjon 5 dl tejszínt) /20 %-os/
- 50 dkg erdei gombakeverék (én fagyasztottat használtam)
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- parmezán
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3-4 ek apróra vágott petrezselyemzöld
- 1 ek apróra vágott metélőhagyma
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A hagymát felkockázzuk és a vajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az előkészített, felszeletelt gombakeveréket (ha fagyasztott gombát használunk, akkor felhasználás előtt olvasszuk ki, ha frissel dolgozunk, akkor hámozzuk, mossuk meg és szeleteljük fel).
Amikor a gomba megpuhult, felöntjük a tejszínnel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és a metélőhagymát. 5 percig forraljuk és a kifőzött tagliatelle tésztával összekeverjük. Reszelt parmezánnal tálaljuk.