Elkészítése
Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott lila hagymát. Hozzáadjuk a darált pulykahúst, és kevergetve megpirítjuk, de még nem sózzuk. Felöntjük a fehérborral, és addig forraljuk, amíg az alkohol elpárolog.
Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott cukkinit és a bébispenótot. Néhány percig együtt főzzük, majd felöntjük a főzőtejszínnel. Sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük, és alacsony lángon még pár percig főzzük.
A besamel mártáshoz a tejet felforraljuk, majd félretesszük. A vajat lassú tűzön megolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet, és világos színű rántást készítünk. Apránként hozzáöntjük a forró tejet, miközben folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen. Amikor besűrűsödött, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A lasagne tésztalapokat forrásban lévő sós vízben 2 percig előfőzzük, majd lecsepegtetjük.
Egy tepsi vagy jénai tál aljára vékony réteg húsos-tejszínes keveréket teszünk, erre egy réteg besamelt, majd három lasagne tésztalapot helyezünk. Folytatjuk a rétegezést, amíg az összes hozzávaló el nem fogy. A tetejére besamel mártást simítunk, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 °C-on 30-35 percig sütjük, amíg a sajt aranybarnára pirul.
