Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes lasagne zöldséggel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg darált hús (pulyka)
  • 0,5 liter főzőtejszín
  • 1 fej lilahagyma
  • só
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 0,5 db cukkini
  • 2 marék bébispenót
  • 1,5 dl fehérbor
  • kb. 9 db lasagne tészta
  • 10 dkg reszelt sajt (tetejére )

Mártáshoz

  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 5 dl tej
  • só
  • bors
  • 1 csipet őrölt szerecsendió

Elkészítése

Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott lila hagymát. Hozzáadjuk a darált pulykahúst, és kevergetve megpirítjuk, de még nem sózzuk. Felöntjük a fehérborral, és addig forraljuk, amíg az alkohol elpárolog.

Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott cukkinit és a bébispenótot. Néhány percig együtt főzzük, majd felöntjük a főzőtejszínnel. Sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük, és alacsony lángon még pár percig főzzük.

A besamel mártáshoz a tejet felforraljuk, majd félretesszük. A vajat lassú tűzön megolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet, és világos színű rántást készítünk. Apránként hozzáöntjük a forró tejet, miközben folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen. Amikor besűrűsödött, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

A lasagne tésztalapokat forrásban lévő sós vízben 2 percig előfőzzük, majd lecsepegtetjük.

Egy tepsi vagy jénai tál aljára vékony réteg húsos-tejszínes keveréket teszünk, erre egy réteg besamelt, majd három lasagne tésztalapot helyezünk. Folytatjuk a rétegezést, amíg az összes hozzávaló el nem fogy. A tetejére besamel mártást simítunk, majd megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 180 °C-on 30-35 percig sütjük, amíg a sajt aranybarnára pirul.

https://receptneked.wps.hu/teszta/tejszines-lasagne-zoldseggel/