Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes-padlizsános tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg penne tészta ( al dentére főzve)
  • 2 kis padlizsán (meghámozva, felkockázva)
  • 1 kis fej vöröshagyma (apróra vágva)
  • 4 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
  • 3 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • só
  • bors
  • olaj
  • 1 teáskanál friss rozmaring
  • reszelt parmezán

Elkészítése

A vöröshagymát egy kis olajon kezdjük el pirítani, majd adjuk hozzá a padlizsánt és a paradicsomot is. Pirítsuk együtt a zöldségeket, majd amikor a padlizsán kezd megpuhulni, akkor hintsük rá a lisztet, és úgy is pirítsuk még egy percig. Ezt követően öntsük fel az alapot a tejszínnel, sózzunk, borsozzunk és forraljuk pár percig. A főzés utolsó perceiben tegyük a fokhagymát és a friss rozmaringot is az ételbe.

A kész tejszínes-padlizsános alapot keverjük össze a tésztával, szórjuk meg a parmezánnal, és kész is vagyunk

A tejszínes-padlizsános tésztához válasszanak egy könnyű, száraz fehérbort, mondjuk egy sauvignon blanc-t.

 

https://receptneked.wps.hu/teszta/tejszines-padlizsanos-teszta/