Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes-paradicsomos spagetti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 szál póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kb 10 db koktélparadicsom
  • 300 g spagetti tészta
  • 0,5 l főzőtejszín
  • 1 tk só
  • 1 tk bors
  • 1/2 tk rozmaring
  • 1 tk chili por (őrölt)
  • 3 ek olívaolaj
  • 1/2 csokor friss petrezselyem
  • reszelt parmezán a tálaláshoz
  • 1 cs spagetti tészta


Elkészítése:

Felhevítjük egy nagyobb magasfalú serpenyőben az olajat, megdinszteljük a felvágott hagymákat, majd hozzáadjuk a félbe vágott koktélparadicsomokat.

Hozzáadjuk a sót, borsot, rozmaringot, chilit, majd ha kicsit már megszikkadt a paradicsom, jöhet a tejszín.

A tejszín mennyisége változtatható, én szeretem, ha jó krémes és leves a tészta, ezért készítettem fél literrel.

Összeforraljuk az egészet.

Közben enyhén sós vízbe kifőzzük a tésztát, leszűrjük, majd a kész paradicsomos tejszínhez adjuk a és jól összekeverjük.

Friss, aprított petrezselyemmel és parmezánnal ízesítjük a végén.

[box style=”info”]Parmezán közben, a mártásba is rakható, így jobban kijön az íze, majd a végén pluszban is szórható rá.[/box]

https://receptneked.wps.hu/teszta/tejszines-paradicsomos-spagetti/