Hozzávalók:
- 2 ek olaj
- 15 dkg fagyasztott rókagomba
- 1 kis fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 2,5 dl főzőtejszín
- só
- bors
- 3 ág friss kakukkfű
- 2 ág friss oreganó
- 30 dkg tricolor fusilli tészta
- 5 dkg frissen reszelt parmezán
Elkészítése:
Az olajat melegítsük meg egy serpenyőben. A hagymát vágjuk apróra és az olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a megmosott gombát. Amikor átforrósodott, öntsük rá a bort és vegyük nagyobbra a lángot, míg az alkohol elpárolog.
Adjuk hozzá az apróra vágott fűszernövényeket, sózzuk, borsozzuk. Amikor a gomba megpuhult vegyük le a tűzről és állandó keverés mellett adjuk hozzá a tejszínt. A tűzhelyre visszatéve főzzük mártás sűrűségűre.
Közben egy nagyobb fazékban tegyünk fel vízet forrni a tésztának. Sózzuk és főzzük ki, majd szűrjük le.
Még melegen keverjük össze a mártással és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.