Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes-sonkás spenótos fusli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 45 dkg fagyasztott parajpüré
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg fekete erdei sonka
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • 0,5 liter főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 kg fusilli

Elkészítése

A parajpürét előző este a hűtőben egy edényben kiolvasztjuk. A sonkát és a sajtot kisebb kockákra vágjuk. A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd félretesszük. Kevés olajon megpirítjuk a sonkát, majd hozzáadjuk a parajpürét, és kevergetve megfőzzük. Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott füstölt sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a fokhagymát ráreszeljük.

A tejszínt egy evőkanál liszttel simára keverjük, majd ezzel besűrítjük a spenótot. Az egészet összeforraljuk, és fusilli tésztával tálaljuk. Egyszerű és finom egytálétel.

https://receptneked.wps.hu/teszta/tejszines-sonkas-spenotos-fusli/